Geschiedenis

Op 25 december 2015 is het gebeurd. Een kindeke in een kribbe is geboren, een ster is gerezen. Magna stella luminans, een grote lichtgevende ster.

Lang, lang geleden, was er een godin die wist te ontsnappen aan de lust van de oppergod. Helaas was de oppergod haar niet goed gezind, waardoor deze prachtige godin getransformeerd werd in een kleurrijk en muzikaal kwarteltje.  Ongelukkig met haar nieuwe gedaante, dook zij in zee en metamorfoseerde zij in een drijvend eiland. Omdat de zus van dit eiland, voorheen kwartel, voorheen godin, zich niet had weten te onttrekken aan de verleiding van de oppergod, zocht zij een plek een tweeling te baren. Geen land wilde haar ontvangen, angstig voor de wraak van de oppergodin.

Gelukkig was de zus, het eiland, voorheen kwartel, voorheen godin, de ultieme oplossing. Met pilaren bevestigd aan de bodem van de zee, bood zij een veilige en rustige plek aan haar zus om de tweeling, Apollo en Artemis, te baren. Dit gaf helaas geen goede start aan de levens van deze goddelijkheden.

Met haar eigen pilaren in de grond gevestigd, stond onze onafhankelijke godin ster-k in haar schoenen en stond zij klaar om anderen te helpen, een warm nest te bieden aan hen die dat behoeven.

Deze godin, Asteria genaamd, staat symbool voor het Damesdispuut der Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging. Dit dispuut staat voor gezelligheid, saamhorigheid, eerlijkheid en vrouwelijkheid. Met haar vlammende, schitterende aanwezigheid zorgt zij voor het licht in de duisternis op momenten dat dit benodigd is.

Als Damesdispuut is het ons doel vrouwelijke verticale banden binnen de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging te creëren, dan wel te versterken, door middel van maandelijkse borrels en kwartaelijkse activiteiten. Met een basis van dertien sterke vrouwen uit meerdere jaarlagen staan wij wekelijks klaar de borrels van de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging te verlichten met onze aanwezigheid.

Representatief voor ons dispuut zijn onze actieve leden. Wij zijn rijkelijk vertegenwoordigd in verschillende commissies binnen de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging. Wij zullen onze leden hierin ook altijd blijven aanmoedigen. Via deze weg hopen wij iets terug te doen voor en een ster-ke band te behouden met de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging.

Wij profileren ons door middel van de hemelsblauwe shirts en vesten met sierlijke letters en sterren. Schroom niet een praatje met ons aan te knopen wanneer u ons tegenkomt op de sociëteit!